Blog > Komentarze do wpisu
Salsa Pomidorowa z Avocado
Pikantna salsa z pomidorów, avocado i papryczek Jalapeno. Lekki i świeży dodatek do dań meksykańskich. Jej smak można dodatkowo wzbogacić o ząbek czosnku lub kolendrę, jednak gdy pomidory i avocado są dojrzała i smaczne - nie trzeba nic więcej.
salsa pomidorowa
Składniki:
  • 1 dojrzałe avocado
  • 1 spory pomidor (dałam malinowy)
  • 1 szalotka
  • łyżeczka posiekanych papryczek Jalapeno z zalewy
  • sól, pieprz
  • sok z połowy limonki
  • 2 łyżki oliwy
  • cienki szczypiorek
  • kilka listków mięty

Wykonanie

Pomidora zanurzyć we wrzącej wodzie. Ostudzić, obrać, pokroić w drobną kostkę.

Avocado obrać, pozbawić pestki, pokroić w kostkę zalać sokiem z limonki. Dodać do pomidora.

Papryczki jalapeno odsączyć z zalewy; rozdrobnić.

Szalotkę pokroić w piórka, miętę i szczypiorek drobno posiekać. Pomieszać z pomidorem i avocado. Polać oliwą, doprawić solą i pieprzem.

salsa pomidorowa

wtorek, 24 kwietnia 2012, feeriasmakow

Polecane wpisy

Komentarze
najsmaczniejsze.pl
2012/04/24 00:20:34
Pysznie i kolorowo - tak lubię :) i do tego pięknie podane - super zdjęcia
-
mopswkuchni
2012/04/24 06:43:19
Połączenie dwóch smaków w jednej salsie, super!
-
dymiaca_patelnia
2012/04/24 08:42:15
Pyszności :) Ostatnio jadam taką, tylko bez papryczki i z dodatkiem czosnku i pietruszki na późne kolacje po pracy. Przyjemne zakończenie dnia. Na widok Twoich zdjęć mam ochotę jeść ją znowu :)
-
2012/04/24 09:25:38
Muszę się w końcu odważyć kupić avocado:) ta salsa wyglada tak wiosennie:) pozdrawiam
-
majanaboxing
2012/04/24 20:36:22
Pięknie to wygląda, tak kolorowo,aż cieszy oczy :)