Blog > Komentarze do wpisu
Cesarskie Rożki z Kurczakiem
Pszenne tortille faszerowane sałatką a'la Cezar. Proste i niezwykle szybkie danie z przepisu Nigelli (szybkie o ile mamy kawałek ugotowanego kurczaka). Przyznam, że dla mnie za ciężkie. Majonez pomieszany z parmezanem daje dość kleisty efekt, który usiłowałam "rozcieńczyć" na różne sposoby. Sam pomysł natomiast - całkiem trafny, szczególnie jako przegryzka do szkoły lub pracy.
cesarskie rożki
Składniki:
  • 175 g zimnego gotowanego mięsa z kurczaka pokrojonego w kawałki
  • 50 g majonezu
  • 1 ząbek czosnku
  • 50 g tartego parmezanu
  • 100 g rozdrobnionej sałaty lodowej
  • 1/4 łyżeczki sosu Worcestershire
  • sól i pieprz
  • 4 duże lub 6 małych tortilli
  • ewentualnie: łyżka soku z cytryny, odrobina kwaśnej śmietany

Wykonanie

Zmieszać w misce wszystkie składniki poza tortillami.

Tortille rozłożyć na desce, na każdej ułożyć porcje farszu i zrolować, zaginając spód by farsz nie wypadł. Owinąć w folię aluminiową.

cesarskie rożki

cesarskie rożki

środa, 22 sierpnia 2012, feeriasmakow

Polecane wpisy

Komentarze
Gość: Marcelina, *.bialystok.vectranet.pl
2012/08/22 13:03:19
Mm, uwielbiam! :)