Blog > Komentarze do wpisu
Lekka Sałatka z Wędzonym Pstrągiem
Lekka, obiadowa sałatka z wędzonym pstrągiem, roszponką i winegretem. Intensywna (jak dla mnie nawet za bardzo), więc, dla złagodzenia, proponuję dodać np mozzarellę lub inny ser pokrojony w kostkę. Na podstawie przepisu z tej strony.

lekka sałatka z wędzonym pstrągiem

Składniki
  • pół wędzonego pstrąga
  • sok z połowy cytryny
  • 3 ząbki marynowanego czosnku
  • opakowanie roszponki
  • po 1 pomidorze żółtym i czerwonym (lub garść pomidorków koktajlowych w różnych kolorach)
  • garść oliwek nadzianych migdałami
  • 3 łyżki oliwy
  • sól, pieprz

Wykonanie

Roszponkę ułożyć na talerzu. Oliwki odsączyć, pokroić na kawałki.

Rybę obrać ze skóry, oczyścić z ości. Podzielić na cząstki, ułożyć wraz z oliwkami i ząbkami marynowanego czosnku na sałatce.

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w cząstki.

Oliwę, sok z cytryny, sol i pieprz wymieszać w miseczce. Polać sałatkę.

 

lekka sałatka z wędzonym pstrągiem

środa, 15 sierpnia 2012, feeriasmakow

Polecane wpisy