Blog > Komentarze do wpisu
Roladki z Indyka z Zielonym Pesto
Pieczone roladki z piersi indyka z szynką parmeńską i zielonym pesto. Lekkie i pożywne a dzięki dodatkom - bardzo wyraziste. Niezwykle smaczne. Przepis ze strony "Podaj Indyka".
roladki z indyka z pesto
Składniki:
  • 4 sznycle z piersi indyka
  • 4 plastry szynki parmeńskiej
  • sól, pieprz
  • oliwa z oliwek

Pesto

  • pęczek bazylii
  • 1 duży (lub 2 małe) ząbeki czosnku
  • 3 czubate łyżki tartego parmezanu
  • 1/2 szklanki oliwy z oliwek
  • garść pinioli podprażonych na suchej patelni
  • sól, pieprz

Wykonanie

Rozdrobnić czosnek i bazylię (zostawiając kilka listków do dekoracji). Umieścić w misce, dodać piniole i parmezan. Zalać oliwą z oliwek, posolić, posypać pieprzem. Zmiksować blenderem na gładkie pesto.

Sznycle rozbić tłuczkiem. Oprószyć solą i pieprzem. Na każdym rozsmarować pesto i położyć plaster szynki parmeńskiej. Mocno zwinąć, spiąć wykałaczkami.

Piekarnik nagrzać do temperatury 150oC. Na patelni rozgrzać odrobinę oliwy. Roladki podsmażyć z każdej strony. Gdy się zezłocą, przełożyć na blachę do pieczenia i wstawić do piekarnika na 20 minut.

 roladki z indyka z pesto



poniedziałek, 29 października 2012, feeriasmakow

Polecane wpisy

Komentarze
Gość: Inka, *.neoplus.adsl.tpnet.pl
2012/10/29 05:31:09
bardzo przyjemny obiad :)
-
Gość: Wiewióra, *.dynamic.chello.pl
2012/10/29 20:21:05
uwielbiam roladki z indyka z pesto w środku :)
-
majanaboxing
2012/10/29 22:30:54
O mniam! Jakie muszą byc smaczne. Pięknie się prezentują na talerzu:)