Blog > Komentarze do wpisu
Kotleciki z Kaszy Gryczanej i Fety
Ziołowe kotleciki z kaszy gryczanej i fety. Bardzo smaczne i dające niezwykle dużo możliwości podania: w najprostszej wersji ze śmietaną i plastrami wędzonego łososia, ale równie dobrze smakowały by jako dodatek np do gulaszu. Z przepisu Karoliny.
kotleciki z kaszy gryczanej
Składniki:
  • 200 g kaszy gryczanej
  • 1 opakowanie sera feta
  • 2 duże ząbki czosnku
  • 1 pęczek świeżej pietruszki
  • 1 szczypiorek z cebulką
  • 2 jajka
  • 1 szklanka bułki tartej
  • sól i pieprz
  • olej do smażenia

do podania: 

  • plastry wędzonego łososia
  • kwaśna śmietana
  • ćwiartki cytryny
  • garść świeżych kiełków


Wykonanie

Kaszę ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Osaczyć na sicie. Połączyć w misce z fetą, posiekaną pietruszką, rozgniecionym czosnkiem, szczypiorkiem, połową bułki tartej oraz jajkami. Całość wymieszać i doprawić pieprzem i solą.

Uformować kotleciki. Obtoczyć w pozostałej w bułce tartej. Usmażyć na oleju. Gotowe przełożyć na papierowy ręcznik, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
kotleciki z kaszy gryczanejkotleciki z kaszy gryczanej

sobota, 12 kwietnia 2014, feeriasmakow

Polecane wpisy

Komentarze
majanaboxing
2014/04/12 23:57:08
Smakowite są te kotleciki Gosiu. Chętnie bym zjadła nawet teraz ;)